Girl next door стана на 52

Този февруари Дженифър Анистън навърши 52 години. Спокойно можем да кажем, че ако едно време нечия баба вече се е чувствала прекалено стара на тази възраст, то това по никакъв начин не важи за Джени.

На 52 години тя изглежда великолепно и се чувства така. С излъчването си на girl next door или „съседското момиче“ Дженифър Анистън става голяма звезда с появата на „Приятели“, където играе типизирана млада жена в Ню Йорк.

За точно 10 сезона и баснословната сума от 1 млн. долара на епизод, Дженифър Анистън и нейните колеги се превръщат в първите тв звезди, стигнали до този хонорар. „Приятели“ – в първия американски ситком, който постига такъв международен успех.

С днешна дата формулата на „Приятели“ е както неразбиваема, така и неразгадаема. Той се гледа и до днес. Много сериали се опитаха да повторят успеха му, но не им се получи.

Първи стъпки

Дженифър Анистън се ражда в района на Лос Анджелис в семейството на грък и американка. Всички се местят в Ню Йорк, когато баща й, който е актьор в сапунени сериали, започва да играе в „Дните на нашия живот“. Така от Янис Анастасакис, той се превръща в Джон Анистън. Дженифър така и не става близка с майка си и не веднъж е разказвала в интервюта за това, че двете така и не поддържат връзка. Джен започва да се снима в сериали още в началото на 90-те. Късметът й се усмихва, когато я викат на кастинг за ролята на Моника Гелър в сериал с работното заглавие Six of One, по-късно преименуван на „Приятели“. Тя убеждава продуцентите, че е по-подходяща за ролята на Рейчъл Грийн, и машината е задвижена.

Успехът

10 сезона по-късно всички актьори от „Приятели“ са международни звезди. Дженифър Анистън е женена за най-сексапилния мъж на планетата – Брад Пит. Двамата имат дългогодишна връзка и петгодишен брак, който свършва с развод, но не и със скандали. И до днес двамата са работни партньори в продуцентската си компания Plan B Entertainment и появилата се по-късно Echo Films. Те дори имаха един вид събиране през 2020-а. Тогава се появиха заедно на онлайн четене на известни актьори – Матю Макконъхи, Джулия Робъртс, Дженифър Анистън и Брад Пит. Събитието беше с благотворителна цел.

След Брад Пит Дженифър започва да излиза с актьора Джъстин Теру, за когото се жени през 2015-а. Днес двамата са разделени. Тя все още е изключително близка с двама от своите партньори в „Приятели“ – Матю Пери и Кортни Кокс.

Дженифър Анистън е звезда, любимка на поколения жени, тя е Рейчъл Грийн и жената с най-желана прическа през 90-те. Тя изглежда и се чувства добре в кожата си и не спира да го показва. По повод 52-рия ѝ рожден ден ние ви предлагаме няколко роли, в които може да я видите, и нямат общо с „Приятели“.

Кейк

Една от малкото драми, в които можете да видите Дженифър Анистън. Тя играе Клер Бенет – жена, която губи сина си в пътен инцидент, и е част от група за подкрепа за хора с хронични болки. Там се случва самоубийство на жена на име Нина. Клер решава да открие повече за нея. Докато разследва подробностите за самоубийството на Нина и развива силна връзка със съпруга ѝ, самата Клер се бори със собствената си лична трагедия.

Шефове гадняри

Независимо дали ще изберете първата или втората част, този филм ще ви забавлява истински. Дженифър Анистън играе зъболекарка, която е решила да се възползва сексуално от свой подчинен. Вследствие на това тя го подлага на сексуален тормоз в най-хиперболизирания и нелеп смисъл на думата. Той и още двама негови приятели решават да се съберат и да намерят начин да убият шефовете си.

Офис треска

Филмът не звучи като нищо особено, но всъщност е. Трима приятели, които мразят работата и колегите си, намират начин да измамят алчния си шеф и започват да крадат пари. Много пари.

Завръщането на Поли

Рубен Фефер е уредил добре живота и кариера си с игра на сигурно. Той е специалист по минимизиране на заплахите – никакъв риск, никаква загуба. Поли Принс е дама, която живее като в игра на комар, наслаждавайки се на способността си да намира хубавото във всичко. Ако не ѝ провърви в нещо, винаги има друга възможност – нова работа, ново жилище, друг град. Случайна среща между двамата разкрива шанса за промяна и на двете страни.

Хората говорят

Сара Хътингър се завръща у дома с годеника си, само за да разбере, че уседналият, благовъзпитан кънтри стил на живот на семейството ѝ не е за нея. Може би семейство Хътингър дори не е нейното. В семейството ѝ се спотайват скрити тайни, които подсказват, че роднините ѝ не са нито улегнали, нито благовъзпитани.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *