Най-голямата ядрена катастрофа на фокус през май

За тези, които киното не е начин за забавление, телевизията предлага не по-малко силни усещания през пролетта. Освен сериалите, които се завръщат с нови сезони, малкият екран и тв платформите, изкарват на показ част от новата реколта, а тя е доста добра!

Дедууд: Филмът (31 май)

Базиран e по оригиналния HBO сериал, който върви от 2004-а до 2007 г.. Ако не сте гледали сериала, сега е моментът да го направите, защото филмът е негово директно продължение. Историята разказва за златната треска, обхванала Дивия Запад.

https://youtu.be/s0WrXmhvXTA

На този фон се развиват сложни и изключително увлекателни отношения между основните персонажи. Те са жители на новосформиран около златни находища лагер и всеки се опитва да преживява по свой начин. Много от персонажите са съществували и в истинския живот. „Дедууд: Филмът” е 2 часа и представлява продължение на тази история, а премиерата по HBO е предвидена за 31 май.

Чернобил (6 май)

В нощта на 26 април 1986 год. в СССР се случва най-голямата ядрена катастрофа, позната на човечеството. Едно от ядрата на електроцентрала „Чернобил” избухва към 01:00 вечерта, като носи из въздуха уран. Радиоактивност, способна на убие хиляди хора, както реално се случва.

Градовете Припят и Чернобил са евакуирани, но докато СССР реши да обяви официално какво се случва, вече е късно за много хората – от пожарникари и учени до жители на града. Британската продукция по HBO проследява различни версии и гледни точки на случилото и последствията от това. „Чернобил” е страшен и графичен. Затова и горещо препоръчан, независимо дали сте от поколението, което помни историята или тепърва се запознавате с нея.

Луцифер (8 май)

Сериалът бе излъчван в продължение на 3 месеца по FOX. Натрупа сериозна маса фенове, но изненадващо бе спря, от което мнозина останаха недоволни. Така година по-късно „Луцифер” беше приютен от Netflix и неговият четвърти сезон идва в началото на май.

Сериалът разказва за едноименния паднал ангел и господар на Ада, който се озовава в Лос Анджелис и помага на местната полиция в залавянето на престъпници. Сериалът е базиран на персонажи, създадени от писателя Нийл Геймън за поредицата „Sandman“, а Том Елис играе главната роля.

Дълбоката държава (13 май)

След един силен първи сезон шпионският трилър „Дълбоката държава“ се завръща. Първи сезон показа жестоката картина в света на службите с тайни трикове, маневри и хитри ходове. Сега обаче, сериалът обещава да се гмурне още по-дълбоко в мътните води на шпионажа и политиката под повърхността на медиите.

Изследва историите за произхода на някои от вече утвърдените персонажи. В същото време показва падението на герой и изграждането му на терорист в очите на Запада. Премиерата е на 13 май по FOX.

Параграф 22 (17 май)

Джордж Клуни намира място в телевизията, като един от създателите и основен персонаж в мини-сериала на Hulu – „Параграф 22”. Базиран по романа на Джоузеф Хелър, който е известен със сатирата, но и искреното възмущение, от онова, което се случва по време на Втората световна война. Романът е сатиричен поглед към войната, през погледа на капитан Джон Йорсарян – миролюбивият летец, през очите на когото виждаме целия абсурд на случващото се.

Той постоянно търси начин да се разкара от военните действия, защото „адски много хора искат да го убият”. И всички аргументи, че това е война и никой не иска да убие лично него, не помагат. Конфликтите, които собствената му армия има, водят до пълната лудост, която обзема войниците. А както се казва в романа: „Лудостта е заразна”.

What/If (24 май)

Рене Зелуегър са завръща на малкия екран. До момента тя е играла само като гост-звезда в анимирания сериал „Кралят на хълма”. В продукцията на Netflix, зрителите ще могат да я гледат в цели 10 епизода.

What/If е нео-ноар трилър, който се фокусира върху едно много изкушаващо, но и съмнително финансово предложение. То е отправено от мистериозна жена (Рене Зелуегър) към различни двойки. Майк Кели, създател на сериала „Отмъщението”, е автор както на идеята, така и на сценария. Премиерата е на 24 май, като в този ден феновете ще могат да гледат всички 10 епизода.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *