Без категорияПреминаване към новата платформа на Neterra.TV за приемник MAG 254

https://blog.neterra.tv/wp-content/uploads/2021/07/microsoftteams-image.jpg

Преминаване към новата платформа на Neterra.TV за приемник MAG 254. Статията съдържа подробни указания с видео инструкции и с писмени обяснения за потребителите на set-top box устройства, чийто приемници са MAG 254.

 

Инструкции за преминаване към новата платформа

Ако искате, може да отворите отделен файл с инструкциите, ето тук: Преминаване към новата платформа на Neterra.TV за приемник MAG 254

1. От дистанционното на бокса изберете бутон „Setup“.

В полето за въвеждане на парола трябва да въведете паролата на устройството. Това са последните четири цифри от серийния номер на устройството, които ще откриете на стикер на дъното на самото устройство.

Тъй като виртуалната клавиатура автоматично ще ви се появи заедно с полето за въвеждане на паролата, може да направите следното:

Вариант 1: премахвате виртуалната клавиатуа като натиснете бутон КВ  на вашето дистанционно, след това въвеждате паролата и

натискате „ОК“ на самото дистанционно.

Вариант 2: през дистанционното въвеждате вашата парола, давате надясно по самата виртуална клавиатура със стрелките на дистанционното и натискате „ENTER“ на самата клавиатура.

2.    След въвеждане на правилната парола, автоматично влизате в менюто „System settings“.

Оттам изберете и влезте в подменю „Software update“ . С помощта на стрелките на дистанционното слезте надолу и отидете на полето URL.

Ще видите, че автоматично вече е въведен следния URL: http://firmware.neterra.tv/update/mag254/neterra_tv/imageupdate

Когато отидете на самото поле, намерете точно къде се намира neterra_tv и го изтрийте. Изтриването става по два начина в зависимост от модела дистанционно, което имате в комплекта на Set-top box устройството:

– с бутон BACK от дистанционното
– като натиснете бутон KB (клавиатура) на дистанционното и използвате бутон Back space на самата клавиатура .

Изтрийте САМО neterra_tv!

След това отново през виртуалната клавиатура напишете h24 на мястото на изтритата информация.

3.    След като коригирате линка, изключете клавиатурата и запазете промените с бутона „OK(Save)“ .

4.    Ще ви се появи диалогов прозорец, в който, ако правилно сте коригирали URL-а в т.2, ще ви се предложи възможност за софтуерен ъпдейт. В тази стъпка може да потвърдите ъпдейта, натискайки F1 (червения бутон от дистанционното).

6.    На екрана автоматично ще ви се появи прозорец, в който има скала за развитието на ъпдейта от 0 до 100%. Изчакайте системата да се зареди до 100%. След като това стане, устройството само ще се рестартира.

7.    Изчакайте да се зареди отново. Когато устройството се зареди вече с новата платформа, ще ви се появи поле, в което трябва да въведете вашето ID.

8.    Вашето ID вече ви е предоставено от служител на Neterra.TV, който може да намерите във вашия мейл или от страницата на приложението на Neterra.TV. Когато въведете ID-то, отидете на бутон „НАПРЕД“ и натиснете „ОК“ .

9.    Ще ви се появи поле за въвеждане на парола. Моля, въведете паролата, която вече ви е предоставена.

10.    След това натискате бутона „НАПРЕД“ .

11.    Ще ви се заредят Общите условия на Neterra.TV, които трябва да приемете .

12.    Натиснете „ОК“ от дистанционното, за да продължите нататък .

13.    Ако сте въвели вашите данни правилно, ще ви се отвори менюто с избор на персоналните профили в новата платформа.

Тук, ако желаете, може да си добавите нови профили.

14.    След като изберете вашия профил, натиснете бутона „ОК“ .

Вашето Set-top box устройство успешно е преминало към новата платформа на Neterra.TV.

Важно!

След 29.9.2021г. Neterra.TV спира окончателно да поддържа старата платформа за телевизионни устройства приемник модел MAG254. Това означава, че имате на разположение два месеца, за да преминете към новата, подобрена версия на платформата. Ето защо е ВАЖНО да се запознаете как се случва самото преминава, защото вие лично участвате в този процес. Системата сама ще се рестартира и ъпдейта ще се случи автоматично, но самото устройство има нужда от вашето съдействие.

Процесът не е сложен и отнема около минута. Разбира се, екипът на Neterra.TV ще е до вас и ще ви помага в процеса. Винаги може да разчитате на нас, като ще се постараем да ви улесним максимално, за да ви помогнем по-лесно да преминете от едната към другата платформа. Създадохме видео инструкции, както и писмени такива, които ще намерите в тази блог статия.

Новата платформа

От 29 септември 2021г. Neterra.TV преминава към използването на нова платформа за телевизионни устройства приемник модел MAG254. Новата платформа дава много по-големи възможности на потребителите. Може да се уверите сами:

Запомня какво гледате

Новата платформа дава възможност на всеки член от семейството да има свой профил в приложението на Neterra.TV. Това означава, че децата няма да намират новини и актуални предавания в тяхната листа. А майката и таткото ще могат да си гледат на спокойствие шоу програми или актуални предавания, без да виждат детското съдържание.

Улеснява търсенето

Освен това, новата платформа предлага и възможност за запазване на любимо ТВ съдържание. Тази нова функция улеснява многократно намирането на това, което искате да гледате, тъй като ви спестява време за търсене. Само трябва да запазите това, което ви харесва в секцията „Любими“ и всеки път ще го намирате там.

Гледате, когато искате

Имате възможност да гледате над 25 000 видео часа съдържание – филми, сериали, предавания, новини, музика – до 30 дни назад. Това означава, че дори и да сте изпуснали нещо, което сте искали да гледате, то ще ви чака във вашия профил през следващите 30 дни, за да му се насладите в удобно за вас време.

Динамично гледане

С функцията „Продължи да гледаш“ стартирате видеото оттам, откъдето сте го спряли предния път. Няма изпуснати важни моменти, няма разочарование. Ако имате нужда да отдадете вниманието си на нещо по-важно в дадения момент, няма проблем! Стартирате видеото отново от момента, в който сте го спряли последния път.

Видео навигатор

Позволява ви да намирате бързо и лесно желаното съдържание. Няма нужда да знаете ТВ програма или да я следите, всичко, което искате, вече е тук. Пестите време като откривате бързо и лесно това, което обичате да гледате.

Високо качество на картината

Тази екстра ви дава възможност да гледате каналите в безупречно качество. Само трябва да настройте вашето ТВ устройство на високо качество на картината от настройките. Разбира се, за целта трябва да имате стабилен интернет. С тази настройка може да гледате HD каналите в несравнимо по-добро качество от всеки един IPTV или DTH оператор.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас, ние сме на ваше разположение:

Messenger:Neterra.TV
mail:videosupport@neterra.tv
Skype:neterratv

Екипът на Neterra.TV ви пожелава приятно гледане!

 

Коментари

Албена Стоянова

Обожавам изкуството. Киното, театъра, книгите, музиката, танците. Хубавите истории винаги са ме вдъхновявали. Това, което винаги ме оставя без дъх, е ДОБРАТА история и КРЕАТИВНОСТТА на човешкия дух и ум. 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Вижте още:

{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ author }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ author }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ author }}

© Neterra.TV е за кино и телевизия. Блогът ви дава идеи кои филми да гледате. Разказва ви за световноизвестни актьори, техните кино и ТВ постижения и много други любопитни моменти. Тук ще намерите интервюта, дадени специални за блога на Neterra.TV, както и да слушате ТВ и кино подкаст продукции. Освен това блогът ви разкрива кои са най-новите български ТВ продукции, филми и кино фестивали в платформите на Neterra.TV и Neterra.TV+.

Контакти

Посетете ни

neterra.tv logo

Neterra.TV © 2019