Златен кукер – анимационна селекция онлайн

Златен кукер – анимационна селекция онлайн /част 2/. Ако още не сте разбрали, нека ви кажем, че анимационният фестивал „Златен кукер“ тече с пълна сила в София. Някои филми може да гледате в отбрани кина, а цялата селекция е налична онлайн в каталога на Neterra.TV+. Знаем, че когато имате голям избор е много трудно да изберете какво точно да гледате. Затова искаме да ви улесним, като насочваме вниманието ви към определени филми. Предишната ни селекция може да видите тук, а сега е ред на номер 2. „Златен кукер“ е в Neterra.TV+ до края на юни, така че възползвайте се.

Златен кукер – Одисеята на Шуум

Част от селекцията на детските филми този анимационен разкош разказва за Шуум –  бебе-бухал, което се излюпва точно, когато се надига опасна буря.  Бурята ще обърне залива около дървото, където бухалчето живее, с главата надолу. Веднага щом пада от гнездото си, Шуум намира своята сродна душа от второ яйце, която пада заедно с него.

Златен кукер – Пчеличката Мая – Златното кълбо

Кой не помни пчеличката Мая? Кой не е искал да бъде като нея или поне да си играе с нея? Със сигурност можем да си признаем, че ние сме искали точно това. Универсална и отвъд времената, Мая се завръща на голям екран, като част от пълнометражните филми на фестивала. Когато отегчените Мая и Уили излязат рано от зимното бездействие, те се катапултират с главата напред в строго секретна мисия! Натоварени със задачата да се грижат за свещено семе, Мая и Уили се обединяват със старите си приятели Арни и Барни, за да пренесат семето в новия му дом. Какви обаче са препятствията, пред които са изправени?

Златен кукер – Фиксита срещу Ракороботи

„Фиксита срещу ракороботи“ е руски пълнометражен филм, който е изцяло насочен към детската аудитория. Фикситата са мили, малки хора, които живеят в машини и уреди и се грижат за оборудването. Фикситата се крият от хората. Има само няколко късметлии в света, които общуват с тях.

Златен кукер – Червеният Свитък

Част от пълнометражната програма на фестивала, този филм идва от Бразилия. Когато всички деца по света започват да сънуват повтарящи се кошмари, с малката Нина се случва нещо вълшебно. Тя намира мистериозен червен свитък, който я отвежда в страната на мечтите. Мистерия, сънища и приключения – неща, които ще се харесат и на малки, и на големи.

Златен кукер – Консуматорландия

Златен Кукер - анимационни филми на Neterra.TV+
Златен Кукер – Консуматорландия

Както знаете, фестивалът „Златен кукер“ отделя специално място за еко филмите. Тяхната цел е да запознаят както децата, така и по-големите, с различни социални проблеми, които водят до екологични катастрофи. Прекалената консумация на вещи, които не са необходими, е едно такова нещо и филмът на норвежеца Бьорне Драгсет го изразява по изключително изобретателен начин.

Златен кукер – Крещи за лед

Златен кукер - Крещи за лед
Златен кукер – Крещи за лед

Още един акцент от еко филмите на „Златен кукер“, който този път идва от Турция. „Крещи за лед“ е базирано на хайку, което вдъхновява кратката история на филмчето. В основата на сюжета стоят бързо топящите се ледници на двата полюса, което довежда до голяма еко катастрофа в бъдещето.

Това бе втора част от анимационната селекция на международния фестивал на анимационния филм „Златен кукер“, която може да се гледа онлайн в платформата Neterra.TV+.

Ако искате да разберете кои са и другите анимационни филми, които ви препоръчваме, разгледайте статията тук

 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *