Предстоящите заглавия за 2021

Предстоящите заглавия за 2021? Кои са те и кога можем да ги гледаме? Трима експерти във филмовата индустрия си говорят за това какво може да се гледа на големия екран. Чуйте кино размислите на Стаси Айви, Зорница Аспарухова и Димитър Дринов.

Филмовите акценти от разговора

Кръвта на пеликана (трейлър към всяко заглавие)

Какво се случва с майка, която е твърдо решена да осинови момиченце? Как се адаптира новият член на семейството? Нина Хос е в главната роля. Прочетете повече за самия филм в статията за „Кръвта на пеликана“ в блога.

Източно кино? Звучи екзотично, а дали е достъпно? Може да гледате в платформата Neterra.TV+ разнообразни филмови заглавия от иранското, турското и азиатското кино.

Смърт край Нил – една екранизация по едноименния роман на Агата Кристи. Какво може да се обърка в екранизацията на тази творба? Предлагаме ви да го изгледате и да споделите с нас какво мислите.

Земя на Номади – Според Димитър Дринов това е най-добрият филм за миналата година! Какво толкова го е привлякло в лентата? Дали е нетипичната история? Може би…

„Джеймс бонд“, „Уестсайтска история“, „Душата“ … и още много други филми. Кои са те?

Повече кино идеи може да намерите като изслушайте подкаста тук:

Ето какво споделя самата Стаси Айви след разговора си с Димитър и Зорница:

подкаст_Neterra.TV_Стаси Айви

• Как кино и театралните творци биха могли да превъзмогнат пандемията и начина, по който тя им се отразява?

За съжаление не смятам, че има формула за това, а по-скоро адаптиране в ситуацията. А всяка такава метаморфоза може да отключи нови творчески идеи и начини историите им да достигат до хората.

• Защо има осезаемо разделение на кино производството у нас, когато говорим за българско кино и за всяко друго – световно, европейско и т.н.?

И аз често се питам това и нямам конкретен отговор. Мисля, че ключът се крие в историята и поднасянето й на зрителите и искрено се надявам да няма такова разделение някой ден.

• Какво ти дава фестивалното кино?

Малко по-голяма близост с твореца, направил филма.

• Кое и защо е любимото ти кино, ако го разделим на националност и по жанр?

Харесвам всякакви жанрове и истории, но като зрител обичам да ми е напрегнато, да се чудя какво се случва до самия край и да продължа да мисля за филма и след това. Понякога един кадър, една сцена, една асоциация може да отключи емоция в теб. Но ако трябва да избера националност и жанр, ще ми е трудно, може би нещо между американския и британския трилър.

Коментари

Сподели
Обожавам изкуството. Киното, театъра, книгите, музиката, танците. Хубавите истории винаги са ме вдъхновявали. Това, което винаги ме оставя без дъх, е ДОБРАТА история и КРЕАТИВНОСТТА на човешкия дух и ум. 😄
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *