Стаси Айви от филмовия фестивал в Кан

Веднага след филмовия фестивал в Кан, Стаси Айви направи репортажно видео за Neterra.TV. Бързаме да го споделим в блога, защото новините от фестивала в Кан винаги заслужават вниманието ни. Разбира се, както винаги Стаси остава вярна на себе си и разговаря за филмите с изявени личности от артистичните среди. Този път нейн партньор в този красив кино-разговор е Жаклин Вагенщайн, създател на филмовия и литературен фестивал „CineLibri“.

Стаси Айви от филмовия фестивал в Кан и нейните истории

Филмовия фестивал в Кан

Защо фестивалът в Кан е толкова значим? Точно този фестивал се оказва, че диктува стретегията на световното кино. Първо, той е фестивал „А“ класа, както казва самата Жаклин Вагенщайн. Разбира се, такива са и фестивалите в Берлин, Торонто и др. Второ, на филмите в основните селекции им се отваря вратата за световната дистрибуция и там се решава каква ще бъде тяхната съдба. Трето, в Кан се случва представянето на стотици филми от различни краища на света, като включително и  България има своя щанд там. Това е място, на което се събира цялата индустрия – известни и неизвестни актьори, продуценти, режисьори, сценаристи. В Кан пристигат много хора, които искат да реализират проектите си, както и такива, които купуват съдържание или отразяват самото събитие.

Стаси Айви в Кан

Стаси Айви в Кан

Филмовия фестивал в Кан – актьорите

Стаси и Жаклин са единодушни, че тази година Кан определено не може да се оплаче от липсата на силно звездно присъствие, въпреки КОВИД мерките. Като самите популярни лице са облечени с изключително класни и атрактивни облекла (уверете се сами във видеото по-долу). Независимо от горещината и разтеклия се грим, звездите успяват да изглеждат все така зашеметяващо. Разбира се, няма как да не споменем някои имена като тези на  Шарън Стоун, Софи Марсо, Мария Бакалова, които предизвикват фурор на червения килим.

Филмовия фестивал в Кан – филмите

Тази година прави силно впечатление, че доминират филми, които са създадени на базата на книги. Международният характер е запазен, като има японски, фински, италиански, френски и др. филми в селекциите. Филмите са както цветни, така и черно-бели, като има доста нови имена, които може би ще изгреят на световния кино небосклон. Много са филмите, които привличат вниманието на Стаси и Жаклин. Ето някои, които се надяваме да гледаме и в България: „Историята на жена ми“ на Илдико Енеди, „Бенедета“ на Пол Верховен, „Париж, 13-ти район“ на Жак Одиар, „Всичко мина добре“ на Франсоа Озон, „The French dispatch“ на режисьора Уес Андерсън.

Повече за самия фестивал и чудесните истории на Стаси Айви и Жаклин Вагенщайн, които са имали удоволствието да присъстват лично на фестивала, може да видите в самото видео

Харесвате Стаси Айви и нейните интервюта? Имаме още от тях за вас. Насладете им се от този линк.

 

Коментари

Сподели
Обожавам изкуството. Киното, театъра, книгите, музиката, танците. Хубавите истории винаги са ме вдъхновявали. Това, което винаги ме оставя без дъх, е ДОБРАТА история и КРЕАТИВНОСТТА на човешкия дух и ум. 😄
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *