Гледаме Киномания заедно онлайн

Гледаме Киномания заедно онлайн. Какво ще кажете? Всички сме сигурни, че сте очаквали отварянето на кината, специалните премиери и фестивалите с онова нетърпение, с което човек чака пролетта след дълга зима. И ние сме така.

С такова настървение чакахме и родните фестивали. Ето защо ви предлагаме нещо: да гледаме Киномания заедно онлайн! Огромният празник на киното мина през големите киносалони, но ако все пак сте изпуснали нещо от програмата му, а тя бе богата и вълнуваща, значи може да го гледате на Neterra.TV+ между 7 и 16 май! Ето я нашата селекция от задължителни заглавия.

Киномания: Селин Дион: Силата на любовта

Нетера ТВ + гледа Киномания
Кредит: Photo by Joel Goodman / Celine Dion / Селин Дион на концерт в Лийдс, Англия, 25 Jun 2017.

Една от най-известните канадски певици, носител на множество награди, включително и „Оскар“, безспорно един от най-разпознаваемите женски гласове в музиката, получава своя биографичен документален филм. Канада, 60-те години, двама родители очакват своето 14-то дете, момиче. В това скромно семейство царува музиката. Когато откриват златния глас на момичето, нейната единствена мечта е да стане най-великата певица на света. Проследете дългия път на Селин Дион от малкото момиче с мечта до една от най-великите модерни певици.

Киномания: Пътуване към спомените

Киномания

След 20 години заедно блаженият живот на Сам и Тъскър е разтърсен от диагнозата на Тъскър – ранен стадий на деменция. Решени да прекарат колкото се може повече време заедно, двамата поемат на пътуване из Англия със стария си кемпър, посещавайки свои любими приятели и завръщайки се при специални места от миналото им. С напредване на пътуването, Сам и Тъскър са принудени да осъзнаят тъжната реалност на ситуацията си. С великолепното партньорство на Колин Фърт и Стенли Тучи в ролите на двойка с дълга история и несигурно бъдеще, този интроспективен филм „по пътя“ е дълбоко затрогващо и ненатрапчиво провокативно изследване на любовта пред лицето на трагедията.

Киномания: Неочакван триумф

Новата френска комедия „Неочакван триумф“ ще ви се услади, независимо дали харесвате жанра или не. Смесица между високото изкуство и обикновените страсти, филмът разказва за група затворници, които получават разрешение да изнесат постановка със своята аматьорска актьорска трупа извън затвора. Те решават да поставят „В очакване на Годо“ на Бекет и подобно на абсурдистката пиеса попадат в подобни небивали ситуации.

Киномания: Окончателен доклад

Ако харесвате спецификата на европейското кино и съответно естетиката му, то „Окончателен доклад“ трябва да е вашият избор. Филм от Унгария, който разказва за известен професор по кардиология, който на младини е мечтал да бъде оперен певец. Той се връща в родното си село, след като се пенсионира, и става обикновен общопрактикуващ лекар. В селото той попада на неразрешени конфликти, сервилно отношение, обществено мнение, поддаващо се на слухове и фалшиви новини, и оплетена мрежа от сложни взаимоотношения. А човек, с когото лекарят може да сподели тревогите си, е някогашният му съученик, който сега е селският свещеник.

Киномания: Най-хубавите години

Режисьорът Габриел Мучино казва: „Времето е истинският двигател на този филм. Ние сме оформени от времето. Вярваме, че контролираме живота си, когато напротив, единственият велик кукловод е отминаващото време.“ И неговият филм показва именно това. „Най-хубавите години“ е историята на четирима приятели – Джулио, Джема, Паоло и Рикардо, и животът им в продължение на 40 години, от 1980 до днес, от тийнейджърските им години до зрелостта. Техните надежди, разочарования, успехи и провали са преплетени в този майсторски филм за приятелството и любовта. Мащабна фреска за бурни времена и впечатляващи персонажи, отдаваща почит и на велики образци на италианското кино.

Киномания: Сбогом, глупаци

Носител на 6 награди „Сезар“, филмът на Албер Дюпонтел ще ви разсмее и разплаче. Когато 43-годишната фризьорка Сюз Трапе научава, че е сериозно болна, решава да издири детето, което е била принудена да изостави, когато е била едва на 15. Лудешкото й приключение, изпълнено с бюрократични спънки, я среща с Жи Бе – 50-годишен мъж, страдащ от професионално „прегаряне“, както и с г-н Блен – сляп архивар, склонен към прояви на свръхентусиазъм. Това необичайно трио се впуска в неистово издирване из целия град на отдавна изгубеното дете на Сюз.

Ако обичате фестивалното кино, разгледайте още една статия, от която може да получите вдъхновение за гледане и на други фестивални филми

 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *