Кристен Бел в едно прекрасно мини тяло

Кристен Бел в едно прекрасно мини тяло. Познаваме я като Вероника Марс, Клюкарката, Анна от „Замръзналото кралство“ и ред други роли. Освен това тя е фитнес икона, за която няма състояние на застой. За нея движението е не просто средство за постигане на по-добра фигура, а път към по-добро ментално здраве.

Кристен Бел – Остарявай с гирички!

В месеца, когато най-много се замисляме за излишните килограми, ви представяме нашето спортно вдъхновение от света на киното – Кристен Бел. Съпругата на актьора и водещ Декс Шепард е известна с малкото си стегнато тяло, което се побира в 155 см и тежи приблизително 48 кг. Вече на 41 години, актрисата все още изглежда като пълно с енергия момиченце. (гледайте интервюто на двамата съпрузи в шоуто на Елън Дедженеръс).

Дамата се увлича по хранителни режими още от малка. На 11 г. вече е осъзната вегетарианка, като споделя, че това решение е породено от любовта й към животните. През 2012 г. решава да стане веган под влияние на документалния филм “Вилица срещу скалпел”, който изследва връзката между животинските и консервираните храни и дегенеративните заболявания. Не след дълго обаче се отказва от този начин на хранене и се връща отново към вегетарианството, като аргументира избора си със здравословни, а не с етични причини. Но признава, че при всяко положение се чувства по-добре, когато не яде животни, защото просто ги обича.

Кристен Бел – ДА на въглехидратите!

За разлика от много други холивудски почитатели на кето режима, Кристен не отхвърля въглехидратите и всяка сутрин закусва геврек с крема сирене. Открила е, че й е нужна “храна за мозъка”, за да може да запомня диалози от по 11 страници например. Това, според нея, не би било невъзможно, ако си само на пиле със спанак. Разкрива, че никога не е била супер стриктна, но смята, че осъзнатото хранене дава своите награди и позволява поддържането на здравословно постоянно тегло. Балансът, а не лишението, е ключът към успеха в играта, допълва тя.

И ако вече се питате как успява да съчетава своя режим с ежедневието на актриса, отговорът е, че Кристен Бел ползва всеки миг да се движи – където, както и когато може. Прави упражнения дори и по време на работа. На снимачната площадка, докато чака или говори с други актьори, прави кофички. Вкъщи, докато децата й играят или се разхождат, релаксира с напади. А „домашният“ й фитнес по време на ковид ограниченията е включвал упражнението цепене на дърва.

Кристен Бел с бърпи в киното

Иначе в обичайните тренировки на Кристен Бел са включени серии от бърпита, китайско столче, планински катерач, планк, червейче, комбинации за корем и дупе, лицеви опори, мъртва тяга, клекове със скок, V–коремни преси и др. Мислила си е, че бърпитата в края на тренировката могат да я убият, но след оцеляването се е чувствала много по-жива и благодарна на тази напомпваща кръвта сесия. Признава,че в повечето дни гледа да отдели за тичане или вдигане на тежести поне 30 минути. Ако не, практикува кросфит. А когато няма енергия за високоинтензивна тренировка, прави такава с повече разтягане и по-малко пот.

Според нея много хора, които спортуват активно, неизменно стигат до извода, че емоционалните ползи от редовното движение могат да са толкова значими, колкото физическата трансформация на тялото. “Не спортувам, за да постигна определена форма. Правя го заради менталното си състояние. И има голяма разлика, когато съм и когато не съм се движила”, разкрива актрисата. Споделя, че в дни без физическа активност е тъжна, раздразнителна, нервна и летаргична. А в дни с тренировки е точно обратното – уверена, мотивирана, балансирана и енергична.

От личен опит Кристен Бел е открила, че упражненията трябва да са първата стъпка за всеки, който изпитва депресия или нервност, защото стимулират отделянето на серотонин и ендорфини. След тренировка всеки се чувства центриран, спокоен и способен, добре настроен за следващите 48 часа. Ето затова Кристен Бел е с едно прекрасно мини тяло.

А как ще се чувстваме ние през останалите 11 месеца от годината, си зависи от нас. И, разбира се, дали имаме дърва за цепене… 😜

В началото на месеца ви запознахме с още една Кристен. Коя е тя и за какво се бори, разберете от ЛИНКА

 

 

 

 

 

Коментари

Сподели
Галина Дъбова е професионален копирайтър и активен спортист. Тя вярва, че менталното и физическото развитие са неделимо цяло. Във филмите намира вдъхновение и сюжети, за които да разказва. Пише за кино и търси връзката му с другите изкуства вече над 10 години.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *