Кристен Уиг – една социално асоциална актриса

Кристен Уиг – една социално асоциална актриса. Коледните и новогодишните празници са време за среща с близки и приятели. Тогава, като че ли се отприщва копнежът ни за топлина и внимание. Някои го свързват с обилна храна, други с игри на снега, а трети посвещават почивните си дни на кино разтуха.

Сред актьорите, на чиято компания със сигурност бихме искали да се наслаждаваме, е Кристен Уиг – симпатичната комедийна актриса, позната от “Позабременяла”, “Шаферки”, “Тайният живот на Уолтър Мити” и “Зулендър 2”. Въпросът обаче е не дали ние, а дали тя ни иска в обръжението си.

Ако я потърсим в Instagram например, ще видим, че има създаден профил, но с 0 поста. Тя определя социалния си живот като крайна форма на частно парти, далеч от социалните медии и публичните изяви. Това обаче не е свързано с пазенето на тайни или желанието за самоизолация. Кристен Уиг просто иска да съществува пълноценно в реалния живот – със семейството, приятелите и кучетата си.

Тя признава, че една от причините за ъндърграунд битието й са множеството неуспешни инвитро процедури, на които се е подлагала през годините. Тези интимни моменти е искала да запази само за себе си и партньора си. Все пак наскоро към семейството се присъединяват двама близнаци – с помощта на сурогатна майка. Кристен Уиг е държала да има максимално искрени и честни отношения с нея и вярва, че това е бил предначертаният път за нейните деца. Защото, както повелява философията й, нещата се случват, както е трябвало да се случат.

Вече прехвърлила средата на 40-е, актрисата все по-малко се притеснява какво мислят хората. Разкрива, че най-много се гордее с нещата, които първоначално е смятала, че не може да направи. Така например е била ужасена как ще се представи в SNL (Saturday Night Live – американската късновечерна телевизионна продукция, обединявaща скеч комедия и вариете шоу). Но мнозина определят изпълнението й от края на 2020 г. като един от най-добрите монолози за финал на годината.

Кристен Уиг споделя също, че в момента, в който осъзнае, че може да се справи с нещо, разбира, че е време да започне друго. Обича да живее извън комфорта, в нестабилността и нервното напрежение. Според нея тези три неща са нужни на всеки, който иска да се реализира като творец.

Далеч от удобната зона е и участието й със Сия по време на наградите „Грами“ (отново през 2020 г.). За познавачите това е неподозирана черта от актьорския й характер и определено е запомнящо се изпълнение. Но самата актриса признава, че след като е слязла от сцената, е плакала, осъзнавайки, че нещо не е наред с този танц.

Още една провокация към себе си актрисата прави с участието в “Жената – чудо 1984” (2020 г.). С този филм тя реализира друга своя мечта – да бъде супергерой – нърд. Разказва, че винаги е искала да притежава суперсили, но не си е представяла, че ще има шанса да бъде част от такъв проект, предвид възрастта и актьорския си профил. Участието й тук е донесло и приятното вълнение да бъде отново в топ форма, облечена в костюм от друго измерение. Продукцията е снимана в Лондон при спазването на строги противоепидемични мерки.

Актрисата определя настоящата ситуация като период, в който всичко се случва по-бавно. С много чакане и условности. Но благодарение на децата, успява да откъсне мислите си от работата. Така има повече време за повече сън и близките хора.

Не звучи зле. Факт е обаче, че колкото и асоциална да е в социалните мрежи, в редките случаи, когато има публична изява, актрисата винаги приковава вниманието към себе си със своята непринуденост и естествен чар.

А ако след този материал Кристен Уиг ви е станала още по-симпатична, не я търсете. Ако реши, ще ви намери тя.

 

Знаем, че навън времето предполага повече стоене вкъщи. Ако търсите филми, подходящи за цялото семейство, вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Сподели
Галина Дъбова е професионален копирайтър и активен спортист. Тя вярва, че менталното и физическото развитие са неделимо цяло. Във филмите намира вдъхновение и сюжети, за които да разказва. Пише за кино и търси връзката му с другите изкуства вече над 10 години.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *