Кристен Стюарт е дете звезда, вампир, принцеса

Кристен Стюарт е дете звезда

Кристен Стюарт е дете звезда, вампир, принцеса. Колко е пораснала само?! Помним я още от времето, когато играеше уплашената дъщеря на Джоди Фостър в „Паник стая“. А сещате ли се за нея, когато бе онова мълчаливо, странно момиче в независимата драма „Speak“? Тя дори отдавна не е и онова момиче, което изигра Бела в сагата „Здрач“. Тя порасна. Промени се. Стана по-сериозна актриса, която има амбиции, бунтарска страна и бяга от холивудския шум. Новият път, по който е поела, я води само напред. Утре тази крехка жена навършва 31 години! Кой може да повярва! Затова ви разказваме повече за нея.

„Най-важното е да си напълно наясно какво точно искаш в живота си. Някои хора никога не го разбират. За себе си мога да кажа, че съм стигнала до момента, в който съм открила известен смисъл и цел за нещата, които искам да постигна и как искам да живея оттук насетне. Най-важното нещо е просто да бъдеш щастлив.“ – казва самата Кристен в едно свое интервю наскоро. Самата тя е такава и избягва да се показва на различно място от червения килим на някой фестивал. В най-добрия случай може да я видите на снимачната площадка на последния й филм „Spencer“, където играе принцеса Даяна. Но за него по-надолу.

Кристен Стюарт е с вампирите

Кристен Стюарт вече не е Бела от „Здрач“, макар голяма част от аудиторията да я помни именно така и до днес. Когато си младо момиче и решиш да участваш в огромен франчайз, това неизбежно ще се случи. Кристен и досега твърди, че никога не е очаквала истерията към тази продукция да е толкова голяма. Години по-късно лудостта, която „Здрач“ носи, продължава. Може би именно тя промени актрисата и доведе до някои от последните й решения – в личния и професионалния й живот.

Кристен Стюарт: дете звезда, вампир, принцеса

Кристен Стюарт е принцеса

След няколко по-скоро погрешни решения във филмово отношение, като участието в „Снежанка и Ловецът“ например, и няколко лоши решения в личния си живот, като аферата с Рупърт Сандърс – режисьорът на „Снежанка и Ловецът“, раздялата с Робърт Патинсън и повторното им събиране за благото на феновете, и скандалното поведение на актрисата с папарак, което изтече като видео онлайн, Кристен е намерила покой.

Всички това се случва на крехката 25-годишна звезда накуп. Вместо да направи някоя още по-голяма глупост обаче, Кристен взима най-доброто решение – отрязва си косата, страни от излишния холивудски шум и спира да коментира личния си живот, за който се изписват тонове хартия, достойни за нов том на вампирската сага на Стефани Майер. Дали е гей или не сигурно е най-задаваният въпрос от жълтите медии… Актрисата не отрича. Но и не потвърждава. Вместо това прави добро кино. Преди няколко години печели награда „Сезар“ – националната филмова награда на Франция, която е равносилна на европейски „Оскар“. Не е лошо за момиче, което е играло в „Здрач“, нали? Кристен Стюарт е дете звезда, вампир, принцеса. И каква ли още не…

Наградата идва при нея след великолепната роля, която прави в „Облаците на Силс Мария“. След това снима „Все още Алис“ и антиутопията „Equals“, която беше посрещната с овации на фестивала във Венеция в края на миналата година, а после снима с Уди Алън.

Кристен Стюарт е отново принцеса

Освен, че се говори силно и изразително за сексуалността на Кристен, се говори и за най-новия й проект – „Spencer“. Там тя влиза в ролята на принцесата на Уелс – Даяна Спенсър. След безупречното изпълнение на Ема Корин в четвъртия сезон на The Crown, Кристен влиза в ролята на Даяна под режисурата на Пабло Лараин. Негови са биографичните филми „Джаки“ и „Неруда“. В мрежата вече има визии на Стюарт като Даяна и приликата е поразителна. Що се отнася до останалите членове на кралското семейство, Джак Фартинг – най-известен като злодея Джордж Уорлегган в сериала „Полдарк“ – ще изиграе принц Чарлз. Тимъти Споул, Сали Хоукинс и Шон Харис, които също ще участват, все още не е ясно в кои образи влязат. Томас Дъглас ще бъде граф Джон Спенсър, бащата на Даяна. А новоизгрялата звезда Олга Хелсинг ще дебютира на голям екран като херцогинята на Йорк.

Кристен Стюарт: дете звезда, вампир, принцеса

Кристен Стюарт във филма „Spencer“

Сюжетът на филма „Spencer“ се развива по време на един коледен празник в Сандрингам през 90-те, когато Даяна решава да прекрати брака си с принц Чарлз. Сценарист на продукцията е Стивън Найт. Режисьорът Пабло Лараин споделя: „Имаме ограничен период от време. Кралското семейство прекарва Коледа там в продължение на много години и точно затова решихме да поставим историята именно на това място в началото на 90-те, може би около 1992-а, не сме конкретни. Действието се развива около Бъдни вечер, Коледа и следващите няколко дни. Именно в този период ние разбираме какво иска тя и какво ще направи.“

Друг ключов момент във филма е връзката на Даяна със синовете й – принцовете Уилям и Хари. „Ключово е как тя открива, че това, което наистина трябва да направи, е да бъде каквато иска да бъде. И това не означава да бъде до някого или да бъде част от каквото и да било, а само да бъде себе си и да е до собствените си деца. Даяна беше много неща и най-важното сред тях беше, че бе добра майка.“

Филмът се очаква да се появи есента на тази година, ако всичко е наред, като снимките му текат в момента във Великобритания.

Наздраве, Кристен Стюарт!

Ако ви се чете за още звезди, които наскоро имаха рожден ден, вижте какво може да научите за Дженифър Анистън, която е с 20-тина години по-голяма от Кристен Стюарт. 

 

 

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *