Най-добрите филми и сериали за 2019

Още една година отмина и сме на прага да влезем в ново десетилетие. И макар всичко да ни се струва почти същото, истината е, че много неща са различни. Изпращаме 2019-а с доволни изражения на лицата от кино сезона, който ни поднесе. Затова и сме избрали да ви представим най-добрите филми и сериали за 2019 по нашето скромно мнение.

Имало едно време в Холивуд

Куентин Тарантино разказва приказка тип „един ден от живота на…“, в която примесва любимата си изопачена измислица с реални факти. Реалната история е убийството на младата актриса Шарън Тейт от сектанти от клана на Чарлз Менсън.

В измислената вселена на Тарантино финалът на трагедията е различен, а неговите герои Рик Далтън и Клиф Буут са едни от най-забавните и органични персонажи на екран за тази година. Освен това химията на Лео Ди Каприо и Брад Пит не е за подценяване.

Еуфория

Първият сериал, сред най-добрите филми и сериали за 2019 от нашата селекция, е дело на НВО. Каналът за пореден път рискува и печели с този проект. Обърнат към тийнсвета и по-младежката аудитория „Еуфория“ успя да спечели и по-възрастните зрители.

Темите като любовта и порастването, са примесени с радикалните наркотици, социални мрежи и депресия. Към това добавяме изключително новаторския подход, в който всички основни персонажи са отражение на модерното общество, което, колкото и да не ви харесва, е светът на младите.

Жокера

Който можеше да се изкаже за „Жокера“ го направи, ние включително. Това не прави филмът лош, напротив. „Жокера“ успя да поляризира мненията и да направи световен боксофис от 1 милиард добара.

Шапки долу за различните, крайните, страшните и опасните. Хоакин Финикс и Тод Филипс тази година откраднаха сърцата ни и това е безспорен факт.

Чернобил

Базиран на реални събития и ужасно достоверен „Чернобил“ остави публиката без дъх, независимо от елементарните критики свързани с езика на шоуто и обединяващите образи.

Темите за лъжата и истината, за скритото и неразбраното са изведени по изключителне начин, без това да ощетява историята от реалните факти и човешката й страна.

Джоджо Заека

Новозеландецът Тайка Уайтити е майстор стане ли дума за разказ на една история от различна гледна точка. „Джоджо Заека“ не е изключение. Втората световна война е представена през погледа на едно малко момче и начинът, по който той я разбира.

Порасването, влюбването и радикализирането, когато си прекалено млад, за да разбираш от нещата в живота, са изведени по перфектен начин. Шапки долу!

Fleabag

Вторият сезон на най-смешното британско шоу, написано от най-забавната и добре пишеща жена в шоубизнеса в момента ни остави без дъх. Fleabag е дело на Фийби Уолър-Бридж и ако не сте му давали шанс досега, то паправете това.

В двата сезона Фийби разказва за живота на една отчаяна и почти пропаднала жена, която се влюбва във свещеник и често прави грешните неща, но с правилните идеи и цели. С чувство за хумор и ужасно нестандартен подход Fleabag e едно от откритията ни за тази година.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *