По „Пътят на честта“

„Пътят на честта“ – новият български сериал стартира своето излъчване на 09.09. вечерта, а мястото е Нова телевизия.

Сериалът е вдъхновен от истинска история, а начело на неговия сценарен екип стоят Милена Фучеджиева и Елена Иванова. Заедно с голяма група сценаристи, създават Пътят на честта – историята на една майка, която трябва да се справи сама с трудностите, след като мъжът й е намерен мъртъв. Тя трябва да се грижи за малкия си син и да остане вярна на себе си и принципите си.

Силвия Петкова
Сюжетът:

„Пътят на честта“ проследява драматичната история на една силна жена, изправена пред предизвикателството да остане вярна на себе си, въпреки нелеките житейски ситуации. След убийството на съпруга й, тя ще покаже на какво е готова една майка в името на детето си. За Кера и 7-годишният ѝ син Мартин пътят от Царево до София се оказва път на оцеляване.

Любов и омраза, истина и лъжа, чест и предателства са малка част от контрастните емоции, преплетени в сложните сюжетни линии на сериала. Разкъсани между минало и настояще, две големи фамилии ще бъдат изправени пред разрушителен сблъсък.

В главните роли

Ше видим Силвия Петкова, Ивайло Захариев, Веселин Плачков, за когото, твърдят експертите, тази роля е съвсем ново амплоа, и малкия Александър Спиров, който влиза в ролята на 7-годишния Мартин.

„В основата си сериалът е драма и разказва как една майка трябва да спаси себе си и сина си. Криминалният момент е свързан със смърт в семейството, която е при неизяснени обстоятелства. Но това е само началото на историята. Темата е как се отстояват принципите, честта, достойнството. Едни забравени думи в българската действителност”, каза самият Плачков преди време в интервю по повод сериала.

Image result for пътят на честта
Веселин Плачков
Авторите

Нас лично силно ни привлича криминалния елемент, тъй като все още помним, че именно „Дяволското гърло“ беше един от сериалите, които привлече силно интереса на публиката.
Продуцент на сериала е Магърдич Халаджиян, а режисьори на продукцията и различните серии са петима – Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев, Зоран Петровски и Станислав Тодоров – Роги. Всеки един от тях се е доказал като човек, който снима добре.

Но както е всеизвестно, в телевизията не е важен толкова режисьорът, колкото сценаристът. Вярваме и се надяваме, че Милена Фучеджиева, която е достатъчно популярно име, и екипът, който е събрала, са написали драма, която заслужава цялото ни зрителско внимание. Премиерният епизод бе излъчен на 9-ти септември по НОВА ТВ, а ако сте го пропуснали, може да го гледате тук.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *