Сериалите на страх и ужас

Знаем, че не е най-удачното да се празнува Хелоуин, защото нали … не е български празник, но стаеният ужас е нещо, което неудържимо ни привлича.

Обещаваме да не се обличаме в костюми и да не бродим из улиците, но за сметка на това, човек винаги може да използва повода, за да се забавлява.

Ако това не е вашият празник, много се надяваме, поне хорърът да е вашият жанр. Събрали сме няколко топ сериала, които хем ще ви харесат, хем ще ви държат под напрежение до края, хем ще ви хвърлят в ужас.

Utopia

Може би сте пропуснали това британско конспиративно шоу, а не трябва. Историята се върти, около мистериозна група от хора, които са обсебени от графичен роман с името The Utopia Experiments.

Зрителите дори са се оплаквали от много насилие, кръв и ужас в него, но това не спира телевизията да излъчи пълните му два сезона. Преди време се заговори, че сериалът ще получи и своя американска версия. И това ще се случи, но преди това хвърлете един поглед на оригинала.

Американската версия се очаква догодина, като начело на проекта стои майсторката на модерния трилър – Джилиан Флин. Очакваниятa са големи, предвид митологията на Utopia и нейният оригинал. Насладете му се, но все пак си светнете лампата и подгответе кърпички, в случай, че ви стане лошо. Има такава вероятност.

Свръхестествено

Един от сериалите, които хората подминават с лека ръка, защото го смятат за прекалено тийнейджърски, а не са прави.

Свръхестествено

Шоуто, в първите си два сезона, работи с популярни митове и легенди, както и с различни библейски истории за демони и ангели. Нататък сюжетът му става по-заплетен и плътен.

https://youtu.be/ogdlZA3MOhI

Един от най-страшните епизоди за нас и досега си остава онзи за Кървавата Мери.

Препоръчваме!

Викторианска готика

Това е един от сериалите, които не трябва да пропускате. Защо си заслужава?

Викторианска готика

Базиран е на вестник от Викторианска Англия, който събира страшни истории. Но също така, шоуто обединява и популярни литературни персонажи като Виктор Франкенщайн, Дориан Грей, бащата на Мина от „Дракула“ и прочие същества, които да се борят със злото и ужаса.

Черешката на тортата е великолепната Ева Грийн, която е вещица … или май не е?! Ще разберете, ако дадете шанс на това шоу.

Салем

Не сте гледали сериал за вещици, които наистина са зли? Значи сте изпуснали. Шоуто е дело на кабелна американска телевизия и наистина разказва за Салемското гонение на жени, смятани за по-красивата и зла версия на Баба Яга.

И макар повечето истории да защитават с плам нежния пол, то този сериал не го прави. Точно обратното. В него жените са красиви, но зли същества, които искат да сеят смърт и злост по света. Той е толкова тревожно страшен, че ще започнете да гледате на нежния пол по друг начин.

Живите мъртви

Най-известното зомби шоу в телевизионното пространство в момента. Вече десет сезона, то държи феновете си на нокти и убива персонажите си като в някоя Шекспирова пиеса.

ужас
Живите мъртви

След десет години на екран сериалът приключва своя телевизионен път тази година и обещава да го направи със замах. Шоуто дори получи свой спин-офф за предисторията си, а фенове му се покачват с всеки изминал ден.

Най-страшното в него, освен очевидното – зомбитата, е реализмът, с който успява да ни уплаши, че един такъв апокалипсис може да ни се случи наистина.

Туин Пийкс

Със своето възраждане, което се случи през 2017 година и с 90% от стария актьорски състав на борда, новият „Туин Пийкс“ е онова, което ни развълнува истински.

ужас
Туин Пийкс от ’90-те

Но въпреки новите откачени сезони, ние смятаме, че е редно някак човек да си припомни и стария му вариант, който е все така страшен и може да те хвърли в ужас. Сериозно!

Има ли нещо по-заплашително от Боб, който се крие зад леглото на Лора Палмър в телевизионното пространство за последните 30 години? Не мислим.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *