Нова порция сериали от есента

Да, всички чакаме лятото с нетърпение, но есента е сезонът, който носи най-много ентусиазъм за големите киномани и телемани. Най-вече за вторите.

Есенният телевизионен сезон е изпълен със силната продукция на големите канали. Нейните мениджъри и мозъци зад програмните схеми, отдавна са усетили вълната на доволство. То залива почитателите на тв продукция, когато решат да пуснат някой от най-чаканите сериали. А те с всяка година стават все повече и все по-добри.

The Crown III

Подпрали сме за вас селекция от добра телевизия, която ще ви държи в очакване на първите есенни листа. Някои от шоутата ще излязат в края на 2019-а, други в началото на следващата година. Обединяващото за всички обаче си остава доброто, старо майсторство на готиния телевизионен разказ.

„Тъмните му материи“

Действието на този сериал, вдъхновен от романа на Филип Пулман, се развива в алтернативен свят, където хората имат за придружители животни, които са манифестация на човешката душа. Главен герой в историята е младата Лира – сираче, което живее в колежа Джордан в Оксфорд. Тя ще разкрие опасна тайна, свързана с поредица от отвличания и мистериозна съставка, наречена Прах.

И преди е имало опит за екранизация на част от поредицата на Филип Пулман „Тъмните му материи“ – филмът „Златният компас“, който обаче не беше особено добре приет. Вече е ясно, че сериалът на HBO ще има някои промени в сравнение с книгите, надяваме се в полза на по-доброто представяне на историята на екран.

Премиера: Края на 2019-а

Вещерът

Полският автор Анджей Сапковски създава един чудесен фентъзи свят, в който вещери убиват чудовища срещу пари, а политици и магьосници въртят интриги. Те извършват предателства и започват войни, играейки си със съдбата на обикновените хора.

Изходният материал, с известни промени, може да се превърне в чудесен сериал. Британецът Хенри Кавил играе Гералт – белокос вещер, който обикаля от градче на градче, за да се бори със злото срещу заплащане, и който се оказва забъркан не само в политическите интриги, но и в предсказание, което може да промени света.
В началото на юни завършиха снимките, а самият сериал се очаква през есента.

Премиера: Есента на 2019

Пазителите

И до днес светът на „Пазителите“ – комикс на Алън Мур си остава любим на почитателите на поп културата. Този мрачен свят на ядрена заплаха и супергерои извън закона, които имат своите чисто човешки проблеми, но и кирливи ризи, продължава да е един от най-добрите примери за вълнуваща история и великолепно изградени герои.

https://youtu.be/1yKq1PRvPJQ

Затова и когато се появи новината, че HBO ще прави сериал по комикса, много хора се развълнуваха. Начело е Деймън Линдълоф, а шоуто няма да се фокусира върху познатата ни история, а ще представи събитията, десетилетия след това.

Премиера: Октомври 2019

Короната

Този великолепен сериал за началото на царуването на кралица Елизабет II, като глава на най-голямата и влиятелна монархия в Европа, се завръща с трети сезон тази есен по Netflix. За сериала посветен на Кралицата се говори от много отдавна и хиляди фенове го очакват с интерес. В първите си два сезона шоуто проследи началото и възхода на царуването на една от най-дълго задържалите се на трона кралици в модерната история.

В ролята на Елизабет II влезе младата британка Клеър Фой, а като принц Филип – нейния съпруг, беше британецът Мат Смит. След пауза е време за нова генерация. Третият сезон скача няколко години напред, а в ролите вече са по-възрастните звезди Оливия Колман като Елизабет II, Хелена Бонъм Картър като принцеса Маргарет и Тобиас Мензис като принц Филип.

Премиера: Ноември 2019

Carnival Row

Орландо Блум и Кара Делевин се срещат в тази магическа криминална нео-ноар приказка на Amazon. Действието се развива във Викторианска Англия, където човешкият свят среща магическия. Комбиниращ любовна история и криминален сюжет с фантастични елементи, Carnival Row изглежда изключително ефектно. Ние лично сме нетърпеливи да видим резултата и от всички нови заглавия, които излизат тази есен, а това е най-скорошното.

Премиера: Началото на септември 2019

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *