Приключение със средиземноморски бриз и класически аристократизъм в новите епизоди на „Без багаж“

Хърватия – Перла на Адриатика

Хърватск – място, където се пресичат модернизмът на Европейския дух и топлото гостоприемство на Балканите.

Екипът на „Без багаж“ заедно с неуморните пътешественици Биляна Траянова и Валери Белчински, ще Ви разходят из най-красивите кътчета на Хърватия. Обиколката започва от столицата Загреб, която е била спирка на популярния Ориент Експрес.

https://youtu.be/jOEo4OhMLes

Този град е запазил аристократична визия, в него се носи Виенски дух, но е топъл и добронамерен към своите съграждани и туристи.

Вероятно малцина знаят, че в сърцето на стария Загреб се крият многобройни тайни за ритуали. Легендите гласят, че именно там са изгаряли вещици.

Загреб, Хърватия

Разходката с Биляна и Валери продължава в имперския град на Хърватия – Опатия. Известно е, че Австро-Унгарската империя е почивала именно там.

Излазът към Адриатика, морският бриз, който гали лицето и ароматът на шоколад, който е наслада за всички сетива … ех, никой не би могъл да устои на тези изкушения, нали?

Опатия, Хърватия

Ще посетите и полуостров Истрия. Стъпите ли там, дъхът Ви ще спре. Красотата и изумителните морски гледки ще спечелят сърцето Ви завинаги. Със сигурност ще оцените и кулинарните изкушения в местните ресторанти.

Плитвичките езера – парче от Рая

Недопустимо е да пътувате до Хърватия и да пропуснете Плитвичките взера – парче от Рая, намерило място близо до нас. Чистите езерни води, зелената природа и величествените водопади ще ви накарат да се връщате за още и още, и още свеж въздух.

Плитвичките езера
Полша – Европейски културен център

Ако обаче търсите класически Европейски културен център, тогава препоръчваме приключението на актьора Наско Михайлов и екипа на „Без багаж“ в Полша.

Интересно е, че в Полша е роден Папа Йоан Павел II, признат за личността, която сплоти световните религии.

Варшава, Полша

В тези епизоди на „Без багаж“ ще разберете защо Варшава е наречен мегаполис и дори ще имате възможност да се срещнете с неговият кмет.

Старата столица – Краков

След това пред Вас ще се разкрият величествените забележителности на старата столица – град Краков и пътят към Татрите – природното бижу на Полша.

Краков, Полша
За финал, Наско Михайлов ще влезе в сърцето на Втората световна война, където Полша пази ужаса и белезите от военните действия.Препоръчваме Ви да поемете на път заедно с Биляна, Валери и Наско, защото „Без багаж“ ще Ви заведе до мечтани дестинации, без дори да ставате от дивана!

Save
Последни публикации
Архив
Тагове

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *