Беър Грилс: Да живееш на ръба

Той е познат в цял свят като едно от най-популярните лица на приключенията и оцеляването в дивото. Освен това е един от най-младите британци, изкачил Еверест. Беър Грилс е онова, което придава истински мъжествен чар на екстремното.

Кой е Беър Грилс?

Роден с името Едуард Майкъл Грилс, но известен с прякор даден от сестра му. Беър Грилс е едно от лицата, с които хората свързват думи като „екстремно“ и „живот на ръба“.

Беар Грилс
Снимки: National Geographic/Ben Simms

Отдавна оцеляването в дивата природа или изкачването на недостижими върхове, не са прага на човешките възможности. И Беър Грилс е един от хората, заради които можем да кажем, че това е възможно.

Пътят му към популярността.

Пътят към славата започва от малък остров край британския бряг, където покойният му баща го учи да се катери и плава. Обучен от ранна възраст в бойните изкуства, Грилс прекарва три години като войник в британските специални сили.

Докато се изправи срещу най-тежките условия на майката природа, той усъвършенства много от уменията за оцеляване. Преживява инцидент с парашут при свободно падане в Африка.

Тогава чупи гърба си на три места и прекарва месеци във военна реабилитация. Въпреки това става един от най-младите катерачи, достигали върха на Еверест.

беар грил
Снимки: National Geographic/Ben Simms

След това участва в седем сезона на номинираната за награда „Еми“ телевизионна поредица „Man vs. Wild“, която се превръща в едно от най-гледаните предавания на планетата, достигайки до около 1,2 милиард зрители.

На 19.01 в 22 часа Беър Грилс и неговото предаване „В дивата пустош“ се звърщат в ефир.

В дивата пустош
беър грилс
Снимки: National Geographic/Ben Simms
Снимки: National Geographic/Ben Simms

„В дивата пустош с Беър Грилс“ намира нов телевизионен дом и това е National Geographic. В новия сезон Беър и още 10 холивудски звезди, сред които са Кара Делевин, Чанинг Тейтъм, Арми Хамър, Бри Ларсън и Алекс Хонълд. Всички те ще се отправят на преход в дивото, за да оцелеят само с това, което си носят и под вещото ръководство на Беър Грилс.

„Много се гордея, че всяка една от холивудските звезди, която ме придружаваше на тези пътешествия през дивото, имаше изключително положително преживяване.

Точно това прави дивата природа. Отвежда ни до ръба на възможностите ни, но след това награждава усилията и устрема ни с гордост, която не може да бъде купена с пари.“

Снимки: National Geographic/Ben Simms

„В дивата пустош“ ще пренесе зрителите си до отдалечени локации в Щатите и по цял свят, включително мангрови гори в Панама. Следват пълните с крокодили и подводни пещери в Сардиния и дълбоките цепнатини на най-големия глетчер в Исландия. Та чак до тесните каньони в изпепеляващо горещата пустиня на Аризона.

Храбрите личности трябва да се изправят пред най-големите си страхове и да се справят с всичко от диви животни до висене от скали, докато пътуват из едни от най-безпощадните диви местности по света.

Гостите, които ще се присъединят към Беър Грилс ще оставят бляскавите светлини на големия град, за да се отправят по неутъпкани пътища на преход в дивото.

Снимки: National Geographic/Ben Simms
Беър грил
Снимки: National Geographic/Ben Simms

След като бъдат оставени в дебрите на отдалечената локация, те трябва да разчитат само на инстинктите си за оцеляване, на техники за преживяване в дивото и на чиста упоритост, преди приключенията им да достигнат своят вълнуващ край.

Тези звезди оставят светлините на Холивуд, за да тестват уменията си и да разберат дали могат да издържат на тежките условия в дивата природа по време на високооктановите, изпълнени с екшън и предизвикващи страховете им пътешествия.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *