Новите заглавия тази есен

Разбира се, всички чакаме лятото с нетърпение и все пак, именно есента е сезонът, който носи най-много ентусиазъм на големите киномани и телемани. Есента, особено тази, мирише на добра телевизия и кино, и влива качествено чувство на ентусиазъм във вените на феновете на седмото изкуство.

Ние сме селектирали за вас една приятна и вкусна програма. Насладете й се.

Тенет

Естествено е да открием сезона с епичния времеви трилър на Кристофър Нолан, който пък от своя страна ни подканва обратно в киносалоните тази есен. „Тенет“ е проект, за който режисьорът казва, че е мислил близо двайсет години, а в последните шест е работил само върху сценарият. Който пък е толкова сложен, тъй като е времевия континиум е преплетен директно в контекст и сюжет.

есен
Кадър от филма „Тенет“

„Тенет“ е сложна конструкция от шпионаж, мистерия и физика, тъй като в него пътуването във времето е заложено в основите на историята. Но смисълът от спекулации е излишен, защото Кристофър Нолан е доказал, че каквото и да си мисли някой зрител, фен, критик, той успява да изненада всички.

Ефектите са величествени, това поне е ясно, сюжетът ще е прецизен – това също, а актьорският състав – предвождан от синът на Дензел Уошингтън – Джон Дейвид Уошингтън, е крайно обнадеждаващ – Робърт Патинсън, Елизабет Дебики, Клемънс Поиси, Майкъл Кейн и Кенет Брана са допълват основното звездно звено. „Тенет“ ще открие киното в цяла Европа, включително и у нас и вече може да го гледате. Ние лично ще сме сред първите, които ще го направят.

Третият ден

„Третият ден“ е една от най-вълнуващите продукции тази есен, като премиерата му трябва да е в средата на септември. Сериалът е копродукция между Sky и HBO, а нейни автори са създателите на британския сериал Utopia Денис Кели и Феликс Барет. Сериалът е мини и се развива в шест епизода, които са разделени на две части – „Лято“ и „Зима“.

Джъд Лоу

Сюжетът с основен персонажът на Джъд Лоу е с тема „Лято“, а в „Зима“ ще видим Наоми Харис. В първата част на сериала зрителите ще следват персонажа на Джуд Лоу – Сам, който се озовава на тайнствен остров близо до британското крайбрежие и среща там група местни хора, които се борят да защитават традициите си на всяка цена.

Той се оказва неспособен да си тръгне от идиличното, но доста опасно място, а ритуалите на островитяните връщат в съзнанието му спомени, заровени далече в миналото… Вторите три епизода се фокусират върху Хелън, изиграна от Наоми Харис – жена със силна воля, която идва на острова в търсене на отговори, но пристигането й е катализатор за сериозна битка между местните фракции, която трябва да реши съдбата на острова.



Мулан

„Мулан“ е една от мащабните продукции, които чакахме да удари кината през март, но неговата премиера беше отменена. В началото на есента „Мулан“ все пак ще покаже величествената си визия на голям екран. Филмът е един от най-мащабните и чакани проекти тази година. Не само, защото адаптира на голям екран епичната анимация на „Дисни“ от 1998-а, а и заради зрелището, което този филм сам по себе си предлага на зрителите.

Mulan (Yifei Liu)..Photo: Stephen Tilley..© 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Независимо дали сте фенове на анимация или не, „Мулан“ може да ви предложи забавление, източни мъдрости и красота, каквито само киното на един далечен Изток носи. Историята в „Мулан“ е една от малкото, в която „Дисни“ не адаптират приказка или популярна детска книга, а истинска притча от Изтока. Сюжетът, вдъхновен от китайска притча, разказва за млада майсторка на бойни изкуства, която се преоблича като мъж и се записва в армията на императора.

Тя се впуска в битки, защитавайки границите на Китай от северните нашественици. Колкото и да е странно за филм с марката „Дисни“ „Мулан“ носи усещането, че човек гледа азиатско кино с носталгичен полъх и напомняне много за великолепния „Тигър и Дракон”. Бойните сцени са композирани като танци със сложна хореография. А легендата придава на историята мистичност.

Емили в Париж

Снимките на новата романтична продукция на гиганта Netflix бяха отложени няколко пъти, заради пандемията, съответно и премиерната му дата непрекъснато се мести. Наскоро обаче платформата, както и основната актриса – Лили Колинс, пуснаха официално съобщение, че снимките продължават с пълна сила и сериалът ще види бял свят до края на тази година.

Най-големият плюс на „Емили в Париж“, освен великолената френска столица, където сериалът се снима, са неговите създатели – хората, които стоят зад „Сексът и градът“, начело с Дарън Стар. Историята следва младата амбициозна американка Емили, която пристига в Париж с идеята да донесе малко от западния дух на средните щати със себе си.

Това е и основната й задача, след като е наета от голяма фирма по маркетинг, които търсят американската гледна точка към нещата, които правят. Сериалът, разбира се, е насочен почти и изцяло към женската аудитория, а ако сте почитатели на Франция и духа на Париж още по-добре. За нас Дарън Стар е най-големият коз.

King’s Man: Първа мисия

Третата част на черната комедия за супершпиони, базирана на комикс, в крайна сметка идва у нас към края на септември. Третата част с името „King’s Man: Първа мисия“, ще се върне до началото на организацията Кингсмен, създаването и установяването ѝ на шпионския хоризонт.

В главните роли ще влязат Харис Дикинсън и Рейф Файнс. Матю Вон, който отново е режисьор и сценарист на филма, е събрал невероятно впечатляващ актьорски екип за поддържащите роли, допълнен от Чарлс Данс, Даниел Брюл, Джема Артертън, Рис Ифанс, Матю Гуд и Джимон Хонсу.

Докато колектив от най-лошите тирани и престъпници в историята се събира, за да планира война, която ще избие милиони, един човек трябва да се състезава с времето, за да успее да ги спре. Открийте корените на първата независима шпионска агенция в „King’s Man: Първа мисия“.

Братя

Слагаме и едно българско заглавие за цвят. Въпреки доста по-малкия ни пазар и доста по-ограничения вид продукция в България продължават да се правят сериали. Знаем, че очаквате завръщането на „Съни бийч“ по BTV, а до тогава всички почитатели на българските сериали могат да обърнат поглед на криминалната драма „Братя“.

есен
Новият български сериал по Нова – „Братя“

Криминалната драма разказва за голямата война, която избухва между следователя Борис Донков и неговия брат – бизнесмена Драгомир Донков. Братята се превръщат от най-предани приятели в ожесточени врагове, изправяйки се един срещу друг. Единият търси отмъщение, а другият – истината. Битката променя завинаги както тях самите, така и живота на близките им.

https://youtu.be/PWvyLasrmng

Причината се крие в миналото, което и двамата се опитват да забравят, но без успех. Залогът в тази война е Лора – жената, в която и двамата са влюбени. Главните роли са дадени на Калин Врачански и Владимир Михайлов, а фаталната жена е изиграна от Йоанна Темелкова. Башар Рахал, Искра Донова, Стойо Мирков, Деляна Хаджиянкова, Тодор Танчев и още много други ще може да видите в останалите роли.

I’m thinking of ending things

Базиран на дебютния роман на канадеца Иън Рийд със същото име I’m thinking of ending things или „Мисля да прекратя нещата“ е психологически трилър с елементи на ужас. Хората го описват като страшна и притеснителна приказка, развиваща се в модерни времена, в която много жанрове се преплитат, за да разкажат една странна история, която започва като най-обикновен сюжет повече присъщ на любовен роман.

Млада двойка отиват на първо посещение на родителите на момчето. Сезонът е зима и навън има буря. Още с пристигането в дома на родителите, които са меко казано, странни, момичето започва да изпитва съмнения за връзката си и за живота по принцип. Трейлър на филма е едно от нещата, които ни изплашиха не на шега и изглеждаха така все едно нещо лошо ще скочи и ще ни ухапе от екрана.

Филмът, сценарият и режисурата, са дело на ветерана Чарли Кауфман, от когото вече сте гледали великолепните „Блясъкът на чистия ум“, „Да бъдеш Джон Малкович“ и „Аномалиса“. Сходствата във визията и ритмиката на разказа са ярки и именно това прави този проект още по-важен и любопитен за нас. „Мисля да прекратя нещата“ е проект на Netflix и може да гледате филма на тяхната платформа, която набира все по-голяма скорост и прави все по-интересни продукции. Датата на излизане е 4 септември.

Коментари

Сподели
Открих писането, когато бях в гимназията. Четенето, когато бях на 5 години. Киното ме откри някъде между двете. Към тях добавяме котки, пътувания, бързо каране на коли и безобразно дърдорене. Заради последното аз и още двама мои колеги имаме подкаст за кино „Тихо, филмът започва“ в webcafe.bg. За останалите си страсти има различни платформи. Тази тук е една от тях. Надявам се да ви бъде толкова интересно, колкото и на мен.
Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *